söndag 12 oktober 2008

Skridskor & grevinnor...

Efter bastubadandet (det händer inte så ofta, jag är inte någon bastufanatiker trots min "tornedalska" uppväxt) satt jag ner i gillestugan och tänkte: herrejisses..vad ska jag göra åt detta eländiga rum?... Egentligen kanske det inte är så tokigt, men ni vet att man vill ändra, pyssla & stöka om lite...Jag vill att men verkligen ska VILJA sitta kvar där en hel kväll med ett glas vin & "ånga" av sig... Vi bor ju vid vattnet så det är lite maritimt inspirerat...Nu vill jag ha tag i ett riktigt gammalt sjökort! Någon??? Bjöd för en tid sedan på ett på Tradera men jag är så oerhört förvirrad emellanåt och kommer aldrig ihåg att kolla om jag blivit överbjuden..vilket jag såklart blev..bye bye till det sjökortet..
För tillfället hänger det ett inramat bevis....


..på att jag är Grevinna! Johoo! Man ser inte för blixten men det är för Tallbacken utanför Umeå iallafall. Vi bodde i Bygdeå (4-5 mil norr om Umeå) för flera år sedan och som "avflyttningspresent" bjöd min mans chef oss på en luftballongsfärd, där luftballongen landar blir man döpt i champagne efter platsen...kommer inte riktigt ihåg vart just i Umeå Tallbacken låg, jag koncentrerade mig mest på champagnen, glad över att ha överlevt och inte störtat!
Titta vad jag fyndade på en av mina stökiga hyllor i källaren, en kandelaber i silver som jag fick i present när jag fyllde 18..

Den har blivit så charmigt shabbyig efter alla(!) år...
Jag vet bara inte riktigt vart jag ska placera den någonstans än... Jag måste verkligen ta tag i städningen hemma, det börjar bli skämmigt när vi får besök... Men & andra sidan är många förstådda med att jag jobbar 6 dagar i veckan så det finns inte så mycket tid över till annat än matlagning och sagoläsning....
Goa söta skäggiga Vincent var med husse, matte och "lillmatte" och hälsade på oss igår kväll...Det var ju "stjärnor på is" så "mammorna" & "papporna" snörade på sig skridskorna och försåg sig med öl och vin i vardagsrummet framför tvn...föreslog min man att om dom spolar planen som ligger en liten bit bort från oss så kan vi ju oxå piruetta lite...han stödde dock ej förslaget, kan ju bero på att jag inte åkt med mina "taggar" på en sådär 20 år.... Tack L & M för en trevlig kväll!
Eller förresten..jag ångrade nog mig..när vintern kommer gör jag som vår goa Turbo, lägger mig i soffan & myser med tända ljus & en bra bok...Åt fanders med skridskorna!Den här bilden tog jag för bara någon timme sedan från vår altan...Det ösregnade!

Imorgon börjar en ny arbetsvecka, åt er som väntar på varor under "kommer snart" i webbutiken kan jag lämna glädjande besked, det mesta kommer in under veckan!

12 dagar kvar till Ulf Lundell på kulturens hus i Luleå! Lääängtar....

Ha det bra alla! Kram Camilla

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Jag "gled" in här hos dig och gillar det jag ser ska fortsätta kika runt lite senare.

Ha det bra
Kram Pernilla

Leamarlené sa...

Tänk att gamla kandelabrar är så vackra.
Kram, Marlene

Inspiration i vitt sa...

Jaa du camilla det är inte lätt att hinna med i livet, städningen får verkligen lida men det gör inget.
Väntar på att få se dina nya varor i din butik.
Underbar bild från eran altan.
Kram på dig/Ingela.

Vit Spets sa...

Nej, inte kommer Du att använda kläder som ej är använda på ett år - bara att rensa bort!!!
Pengarna jag fått in skall jag använda till lite nytt julpynt till hemmet :)

Din gamla kandelaber är jättefin - oxå gillar jag utsikten från er altan :)

Ha det bra
//Siv