måndag 28 september 2009

Glasklockor & krypberedskap

Hej på er alla denna måndag, hoppas att allt är väl med er!



Trappen här hemma är inte klar än heller... Så jag får dona på med annat istället:) Det har kommit in så fina stora glasklockor till butiken, 44 cm höga! Gjorde lite plats för kuporna på skänken i köket...problemet är att allt som stod där tidigare nu står på köksbordet...men jag slutar nån timme tidigare idag så jag ska nog hinna rensa undan före middagen..tror jag iallafall:)





Glasklockorna är tänkta att stå på "mitt nya projekt", som dock är låååångt ifrån färdigt för tillfället.





Just ja..vi har börjat att riva bort plastmattan i övre hallen nu, Oj så fint trägolv det är där under!



Tänk att vi inte gjort det tidigare...

Jag har ju än en dag också befunnit mig i älgskogen...HJÄLP! En älgtjur 15 meter ifrån oss! Hade blodtrycksfall i fötterna..höll för ena örat med ena handen, för att vid ev avfyrning endast behöva dras med tinitus i ett öra...filmade med andra handen..Vi stod väldigt öppet när den började att gå emot oss så jag försökte klura ut hur tusan jag skulle hinna gömma mig bakom någon tall om älgen skulle få ett utbrott...med tanke på blodförlusten i fötterna efter att ha stått blickstill på huk i 30 minuter så kom jag fram till att det enda alternativet var krypning...



Är ju verkligen inte dess mer teknisk kunnig..men testa att klicka på filmen...jag tror att detta inte är frekvensen där jag hörs viska hhjjjällp... Tyvärr har jag ingen aning om hur jag "vänder" på den och ni får ursäkta darrningarna...men tänk..jag kröp inte iväg! :)

Ha det så bra alla & Tack för att ni kikar in här hos mig! Ska "ta mig i kragen" & "snacka" lite med er på era bloggar också:)

Kramar Camilla

12 kommentarer:

Evelina sa...

Godmorgon!

Vilka fina glasklockor! Man kan inte få för många av dem!! Spännande med älgjakt, men jag hade nog aldrig vågat.. Hade nog börjat skrika och skrämma iväg älgen! =)

Hoppas du får en bra dag, kram Evelina

White cotton grass sa...

Kommer ihåg när jag var med en hundförare på älgjakt. Vi var de enda som såg älg....det var spännande! =)

kram

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Vet du..när jag slog på din lilla film så hörde Nisse hund skallet, så det blev ett väldans liv här på honom...hii..hii..
Så glasklockorna har kommit !! Måste kika in o se..
Wow vilket fint golv ni har där under mattan, jaa se i gamla hus finns det alltid dålda skatter !!
Kraaam Anette

Vitt o Vältummat sa...

Tänk att hitta ett så fint trägolv!
Du är modig du som vågar stå så nära en älg. Fast dom är väl för det mesta väldigt skygga? Jag vet inte, har inte varit nära någon mer än på Skånes Djurpark och knappt där:-)
Kram
Åsa

Älskade pion sa...

Vad fina grejer ni verkar ha i butiken.roligt med älgjakt,skulle dock själv inte våga skjuta en älg.Kramar Ulrika

Thesèse sa...

du har verkligen ett ljuvligt hem! kram T

Anonym sa...

Spännande....men liksom känner hur pirrig och utan blod du är i kroppen *hihi
LÄckra kupor du har fått hem till butiken, på tal om det har du fått vänta länge på dina varor?
Jag har väntat i mer än en månad på vissa leverantörer så jag ringde och dom säger att det kanske kan ta upp till 3 veckor till innan jag får deras saker phuu lite jobbigt och tråkigt.

Såg förresten reportaget från din anställdes hem guuu så mysigt hon har det, hälsa henne det!

Kram Pernilla

rustik charm sa...

Vilka fina glasklockor:) och din kotavla gillade jag, tror jag ska köpa mig en eller två jag med.
ha en bra dag.
Kram Kristina

i Emmas vita hem sa...

Hej hej :) Tusen tack för dina rara ord, det värmer :) Vilka fina glasklockor, vad underbart med en egen butik, om vi någon gång är inne i Kalix måste jag kika in hos dig känner jag!
Det är så vackert med gamla trägolv, sån tur ni hade! Vi hittade ett fint i köket...trodde vi, men den sista biten var skarvad med fula plankor och skivor från tidigare renoveringar, så det blev inget trägolv i köket...iaf inte den här gången ;) Må gott! (och ta det lugnt i skogen ;)) Många kramar Emma

Lantliga drömmar sa...

Hi hi låter som när jag följt med maken på älgjakt. Jag hatar att stå still och vara tyst. Nilla

Anonym sa...

Åh! Lycko dig som fått närkontakt med Älg - detta ståtliga djur! Kul att du filmade det också. Ståndskall är iallafall som "ljuv musik" i mina öron. Fick skogslängtan...ska ut i helgen igen! Ha de bra. / Virpi :)

Louise sa...

Oj vilka fina glasklockor! Har inte sett så där stora tidigare!