torsdag 6 augusti 2009

Semestern snart slut..

Hej på er Alla!
Tack snälla ni som besöker mig här på bloggen, trots att inläggen ibland kommer lite hipp som happ..och ibland är bilderna usla och inspirationen visar sig inte alltid från sin bästa sida.





Nu ska ni få hänga med på allt från glädje till sorg.
Jag började ju min semester för drygt 2 veckor sedan, än har jag ett par dagar kvar av den..
Första anhalten var släktträff i Tornefors, min farmor är uppvuxen i den lilla byn, som ligger 5 mil norr om Pajala. ( Maud! Jag kom inte ihåg vilket rött hus det var efter vägen, så jag vinkade åt alla!;) )
Å gissa vad! Grannen hade loppis! Följande skylt talade till mig vid infarten:)




Hur tur kan man egentligen ha? Med tanke på att det finns 3 hus i byn + några stugor..
Det slutade med att släkt jag inte sett på väldigt länge, en del om ens någonsin fick hjälpa mig att bära alla fynd;) Loppis fynden kommer för övrigt lite sporadiskt i inlägget..





Vi hade en jätte trevlig helg, med god mat, dryck, trevliga samtal med trevligt sällskap! Självklart var ju karaoke anläggningen med också:) Jag överlevde dessutom campandet, vi fick parkeringen närmast huset, där alla bekvämligheter fanns att tillgå..

Här nedan ser ni farmors söner med respektive & barnbarn, alla bröderna var tyvärr inte med sina familjer på plats.



Några av farmors syskons familjer..





Mora resan & alla loppisar som maken lovat stanna vid då? Jag var, till makens belåtenhet, inte så loppissugen...till en början..men när vi svängde av från E4:an mot inlandet blev det några stopp;)
Å så vackra hus & gårdar man ser efter vägen..hade blandannat kunnat tänka mig att stanna & bosätta mig i Ljusdal!




Låda, loppisfynd i Tornefors...Silverbestick, fynd norr om Delsbo...Sött silver från Mora...



I Mora visade sig vädret verkligen inte från sin bästa sida, regn...regn...& vad passar väl bättre då att kika in på lite loppisar:)







Någon som rest från Mora till Sköfvde för längesen...etiketten sitter kvar på resväskan..


Lämnade maken & barnen i stugan & rände runt...bland annat i Orsa. Fyndade såklart!
Min makes & hans brors stuga i Vattnäs, ca 5 km utanför Mora, tillhörde tidigare deras farmor och farfar, som när de levde drev apotek i Mora.




Gamla apoteksflaskor..


Kommer ni ihåg att jag var rädd för att maken skulle ledsna på loppisar & tjat & sända ut mig till härbret? Kan nu meddela er att jag fick bo i stugan, MEN jag hade absolut inte haft något emot härbret...finns nämligen massor med lådor där, fyllda med skatter!




En gammal ateljebild på makens farmor och hennes bror..


Vi gick igenom en del av lådorna, kompletterade porslin & vackra silverbestick till stugan...pyntade lite, för ni kan ju gissa...2 karlar som inrett...nja, inte det mysigaste precis..




En vacker karaff i pressglas..silverbrickor..

Det är så tråkigt att fina saker ligger undangömda i lådor år efter år...så jag förvaltar dem åt dom rättmätiga ägarna kan man säga.



Gamla silverbestick..




Gamla flaskor med etiketter, kummin, svart vinbär, malört...vet inte om det var något som användes i apoteket..?


Hihi, värre var det då bilen skulle packas för hemresan, snacka om att lägga pussel! & ni kan väl ana er till makens bistra uppsyn då jag övertalade honom att satnna till vid en loppis utanför Sundsvall på vägen hem..



Jag fyndade denna-för 50 spänn!
Det var bara att riva ut all packning från bilen & börja om igen..:)



Vilket hantverk! Allt är kilat ihop...handsmidda spikar...






Jag vågade därefter inte ens yttra något om alla loppisskyltar jag såg, låtsades noncha dom, men gissa om jag hade lust att hoppa av i farten!
Vi kom i allafall hem tillslut, stela i kroppen efter märkliga posér tack vare den fullproppade bilen, vågade inte klaga så maken hörde:)

Ja..& så har det hänt något riktigt tråkigt också..:(
Vår älskade katt Turbo, som jag tror varit med på bloggen några gånger, har blivit överkörd.
Usch & fy så tråkigt, men någon hade iallafall lagt honom vid vägkanten så han var "hel" & så fin...jag lindade in han i filtar & pratade med honom innan vi begravde han..



Så söt han var, kikandes in genom fönstret..

Vi har ett underbart vackert väder här, har varit så i flera veckor! Willy B verkligen bor nere på stranden och i vattnet!

Jag har lyckats bli stucken av en geting..på ena bröstet..aj, tusan så ont det gjorde! Maken sa att jag borde bli stucken på det andra bröstet också så att det också svullnar upp, snacka om att vara ego! Men däremot blev jag biten av liten pissmyra på foten, å hjälp vad foten svullnade upp! Men nu kompletterar min kroppshalvor varandra iallafall!




Lite vattenskidsåkning har det blivit här i värmen, som jag tidigare skrivit så gillar jag inte vattensporter i någon som helst form, men denna gång var det pappa Ersson i våra vänners familj som skulle testa på lite åkning, efter en(?) styrkande stor stark...




Några 10-tal meter lyckades han hålla sig uppe! Tur att värmen ännu håller i sig så pappa Ersson har möjlighet till revansch..kanske det blir några 100-tal meter nästa gång Magnus? ;)

Jag och mamma Ersson har varit på spinkletarjakt!



Hihi & efter att ha dumpat av fynden på gräsmattan så var det bara att plocka fram verktygen som vi kunde tänkas vara i behov av..
Mamma Ersson gav sig i uppdrag att snickra sig en hylla..och jag en gammaldags stege!




Ojoj, inte trodde jag att det var så många moment vid en sådan tillverkning.. fråga för guds skull inte hur jag fick ihop den, för det kommer jag inte ihåg, eller ja kanske förträngt!




Kostnad- tillverkning av hylla & stege:
1 st borr (mamma Erssons verk)
1 st tumstock ( jag ramlade över den)
Inte så illa väl! Ganska billigt & bra! Just ja, en halv arbetsdag tog det..inklusive kaffe & rök pauser!



Resultatet..







Med facit av slutlig storlek på stegen, hade jag nog borda göra den lite lite mindre, för den kommer att bli verkligt svårplacerad om jag ska ta den inomhus...





Annars kan jag ju alltid ge den som en liten present till maken så han kan ställa den i gillestugan! ;) Han kommer säkert att bli jätteglad!? ;)
Hur mamma Erssons hylla blev ska ni få se senare, väntar på att hon ska få upp den bara..:)

Nä ni, nu har jag tjatat på nog så länge för denna gång..Bäst att gå utomhus & ta tillvara på soltimmarna!
Ha det så gott! Kramar Camilla

11 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhhh vad mycket du visar oss..hmm, vart ska jag börja..alla loppis fynden WOW vad mycket fint...men du, den där kistan, himmel jag trodde den var liten eftersom den kostade så lite, typ en sån som man kan ha på bordet..men ojj så fin och stor, jag vill också ha en kista som soffbord !! Det får nog bli mitt nästa projekt tror jag..
Och himmel vilken fin stege du snickrade ihop !!
Ha det nu så bra och njut av solen...
Kraam Anette

LantlivsAnette sa...

Men jag glömde ju det viktigaste...sååå synd att kissen inte fanns kvar då ni kom hem...ujjj, jag kan tänka mig att det fälldes en o annan tår...
Kraaam

Maria sa...

Stackars lilla kissen :(
Men annars verkar ni ha haft det HUR bra som helst=)
Jätte fina bilder!
Vad duktig du är som gjorde en stege bara så där....det skulle jga också vilja göra juh;-)
kram

Älskade pion sa...

Du har väll ingen bloggtorka.;) Du visar ju MASSOR med fina bilder på bla loppisfynd,vilka fynd du har gjort.Du verkar ha haft det trevligt med släkten,mysigt. Ha en skön kväll. Kramar Ulrika (synd om katten)

Leamarlené sa...

Vilken härlig semester du har haft. Du har ju gjort massor med fina loppisfynd...visst är det kul. Man kan ju hitta så mycket.

Du är verkligen duktig på att snikra...snygg stege...en sån skulle man ha.

Har du hört något från Anita...ska inte hon börja blogga igen?

Kram Marlene

Anonym sa...

Välkommen hem både skönt men så tråkigt med gokissen jag kan förstå att det känns jättetråkigt.
Gudars vilka fina fynd du har gjort under din resa, lite avis blev jag allt på din fina stora kista.

Ha det bra
Kram Pernilla

Mia sa...

Hej Camilla!
Vi har STORA projektet Allan på G, men inte av den roligare sorten ;) Anders håller på att bygga sig ett hus (skratt) Nee..men ett garage ska det så småningom komma dit där bodan en gång stod. Så det ser ut som värsta BOMEN hade landat hos oss på gården=( men det blir väll bättre.
Med magen går det bra, tjockare blir jag och tyngre känns det, men nu är det "bara" ca2 månader kvar om det är så bara. Nå..närmare slutet än början är jag ju allt.
Fina fynd du hittat och fina bilder du har satt in =)
Tråkigt det son hänt med lilla kissen =( HUGA!
Kram/Mia

Vitt o Vältummat sa...

Tänk att du fick in en hel kista ovanpå allt annat! Jag tror inte Lars hade lastat ur bilen...och så duktig du är som själv har snickrat en stege! Den blev jättefin!
Kram/Åsa

Hemmet Är Min Borg sa...

oj oj oj så underbara saker du hittar överallt,och vad du kan fixa till de, helt fantastiskt,stackars lille kissen
kramar på dig /Jeanette

Uttan sa...

Vilken sommar Du haft!!!!
Fina bilder.
Mannen och jag fick oss ett gott skratt ang. geting sticket.....
Du har då verkligen gjort fynd i sommar så roligt!
Ja lilla kissen så tråkigt att det gick så tokigt.

Kramar!

Inspiration i vitt sa...

Ojoj vilket långt och mysigt inlägg. Vet inte vart jag ska börja men jag kan ju förstå att du haft det väldigt roligt och att du fått din vilja igenom många ggr då det gäller loppis hihi. Vilken tur att du fick stopp på din kar så att du kunde få hem alla vackra loppisfynd. Allt var så vackert och vilken hejare till snickare du är då, stegen är uuuunderbaaar.
Kram på dig/Ingela.