tisdag 2 juni 2009

Men Ojdå så fiffig den idén var...

Hej på er alla!
Nu är det mycket som händer här...eller det borde nog egentligen hända mer än vad det gör här med tanke på att vi beger oss nedåt landet imorgon..mycket som helst borde städas undan så vi slipper leta trädgårdsdynor, leksaker & annat runt på byn när vi kommer hem igen, vi bor väldigt blåsigt till!





Den som orkar får hänga med mig på en cykeltur nu...
Kollade upp att det tydligen inte var olagligt att framföra en cykel i onyktert tillstånd, hoh! Min nackspärr eller inflammation som drabbat mig har sitt ursprung från en cykeltur i lördags kväll (och natt)...Var bjuden på mat i "stan", tänkte att jag håjjar in dom 7 kilometrarna.. Fiffig idè!





Dom första hundra metrarna gick hur fint som helst...efter 1,5 kilometer försökte jag att inte flåsa så våldsamt tydligt hörbart då jag blev omcyklad av en farbror i...kanske 70 års åldern..men jag tror jag vet varför jag blev det! han hade nämligen en riktigt gammal shabby- cykel! Min är alldeles för modern tror jag, ska ränna på återvinningarna i sommar & försöka fynda en sån som han hade! Bra, då kan jag ju hålla takten med honom eller nån annan pensionär nästa gång!
Ok, efter ytterligare 1 km mötte jag, till synes (hoppas jag) oberörd ett par som rastade en flock hundar, dom hälsade så glatt, men själv vågade jag inte öppna munnen, så jag log ett litet solskens smile med ihopknipta gipor..så dom tyckte förhoppningsvis inte att jag var allt för otrevlig. När jag passerade Anitas (Anitas ljuva rum) fina hus så hade jag en faslig lust att bjuda in mig själv på ett par glas vatten eller varför inte en kall, storstark...för nu hade jag kommit till fasen då munnen & halsen är så torr att det känns som att man har en jätte skock knivar i halsen då man sväljer..
Insåg till slut att jag nog får hoppa av cykeln ett tag & promenixa...men ojoj, var jag bara svettig eller hade jag pinkat på mig?? Det var turligt nog inte det sistnämnda iallafall..
Tänka sig att jag tog mig in till stan & Anne-Marie tillslut! Och jag blev belönad med sååå jätte god mat!!! & jättegott vin!!!! & meeera vin!!!! Oj så trevligt vi hade, och oj så himla ljust det hann bli igen ute! Klockan var 02.23! VA?? Så länge brukar jag aldrig vara vaken..det är ju nästan nu barnen brukar kliva upp!





Åh så härligt! En cykeltur tillbaka hem! Sinnesstämningen var ändrad, dom hemska upplevelserna i form av knivar i halsen blandannat var glömda..kan ju berott på vinet kanske.. Det var jag och en taxi vaken efter vägen, som konstigt nog hade blivit 3 filig(?) Snacka om att jag var "lila cresent faran"! Ja & en raggarbil som jag såg efter vägen lite senare...Pratade i telefon dom sista kilometrarna, i en väldigt märklig posé på cykeln..ja & nu har jag en förfääärlig värk i nacken! Kan ju bero på överansträngning? eller kanske den konstiga posén i några kilometer? Ja, jag konstaterar då iallafall att vinet hade jag bara ont av 1 dag efter...cykelturen i flera dar...vad är då bäst att hålla sig till???... Cykelturer såklart!;)

Jaha, så nu är det alltså pronaxen som gäller, det värker som tusan! Och torsdag, fredag & söndag á ca 3 timmar är det hands in the air som gäller..hojhoj..kanske man kan låna nån nackkrage? inte så snyggt precis...men om det är nån därute som ska på Bruce och ser en nackkrage i publikhavet så kan det vara jag! Tror ni förresten att man skulle få förträde till "kravallen" då?? Tyvärr tror jag ju inte det, men det hade ju verkligen inte varit dumt.

Vi bilar neråt imorgon och bosätter oss i svärfars lägenhet på odengatan, stannar i Stockholm till måndag då vi tar dagbåten över till Åbo och besöker gammelmormor i Lojo, sen blir det 80 mil upp via finland...till hem & heltidsarbete...





Bilderna...visar er CLV kupan...Fattigmanssilvret...såååå fint! Är inte färdigplacerade än, ska ta tag i det efter semestern..

Tack alla ni som tittar in hos mig, ska slänga mig över en dator om jag får chansen & kika in till er, "bloggskadad" som man är;) Jag har varit ganska usel som bloggerska på sista tiden...kikar in till er & njuter av allt fint ni visar, men kommentera har jag verkligen varit usel med att göra..fy på mig! Jaja, men nu vet ni att jag kikar in iallafall!
Ja, då är det bara att dra sig till tvättmaskinen & göra ett ryck före arbetet!

Jag önskar er alla allt gott!
Kramar Camilla

15 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh..håååå...du var ute och rumlade i Lördags..fniss...
Vad roligt...men så synd att du har fått nackspärr...ujjj, det är inte roligt, se nu till att maken masserar din nacke, ligg ner o vila, linda en halsduk omkring...
Hoppas nu ett det blir bättre nu när du ska iväg igen !!
ha det så bra så hörs vi sen..
Kraam Anette

Älskade pion sa...

Tänk så det kan bli ibland,tycker att jag känner igen mig i en del du säger. ;)Hoppas att du snart känner dig återställd så du kan sätta dig upp på cykeln igen för ytterligare en tur till någon vännina. ;) Må så gott! Kramar Ulrika

Lantliga drömmar sa...

Det låter som du hade en väldigt trevlig kväll! Själv gjorde jag en liknande resa för ca 15 år sen. Fast jag var inte lika duktig på att cykla ha,ha. Jag fick gå på kryckor i 2veckor och har ett fult ärr. Men det gjorde inte ont, hade ju liksom redan bedövat mig under kvällen hi,hi. Nilla =)

Anki sa...

Ja du ser, det är inte vinet som är farligt...det är tillbehören, hihi...
Hoppas du blir bättre snart & ha det toppen i Stockholm! (du tar väl inte med cykeln) Haha...

Stor kram! Anki

gamla skolan sa...

Oj oj ! Stackare ! men du får leva på att du hade en väldigt trevlig kväll ! Hoppas du snart blir bättre ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Vitt o Vältummat sa...

Massage och vila och mera vin! Det är mitt tips! Nåja..
Ha det bra
Kram/Åsa

Anonym sa...

säger som en annan sa: lämna cykeln hemma :)jag blev ju skadad av dammsugaren en gång....

aegnes

Hemmet Är Min Borg sa...

hoppas att du är bättre
å så ljuvliga bilder
kram Jeaneete

Nygammalt sa...

Tjena Camilla
Har jag förstått det rätt att det är 3 (!) konserter ni ska gå på? Galet! Ha ha, hoppas att nacken hoppar till sig då ;)

Hoppas att vädret blir bättre, det skulle ha varit som det var i helgen, 27 grader!!!!

Kram!

Uttan sa...

Ler lite åt din cykeltur.....
Du kanske behövt en lika cykel som jag;)
(kolla min Blogg)
Kram!

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj så mycket vackert och vilken underbar wbbutik du har!!! Såg den fina handduken MiaMaria vann!! Mari.

Fröken Tindra sa...

Som det kan bli! Låter ju inte bra det där... Hoppas att du kunnat njuta av konserterna ändå.
Ha en skön helg, oavsett om du läser detta i tid eller inte...
=0)

Kram!

Hanna sa...

Så mycket fina bilder!
Hanna

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej, kikar in lite snabbt bara och säger stort tack för den fina glasflaskan och kortet!
Jättegulligt!

Hoppas du haft en härlig resa, kram Marie

Lallis - liv och leverne sa...

Låter som en fin kväll:)Kram Lallis