tisdag 21 september 2010

Tung packning...

Nää, nu har det åter passerat alldeles för många dagar, till och med veckor sedan förra inlägget...
Nåväl, kanske lika bra det. Inget städat..inget nytt..inget nygammalt..ingen dess mer omorganisation vad gäller pynt..Men däremot har jag ju hunnit med att ränna några mil i Hälgeskogen! :) Jämförelsevis mot förra hösten har jag ju numer lite mer att släpa omkring på i skogarna. Det viktigaste; att hålla koll på bössan, väger ju några kilo..hålla koll på radion & snäckan i örat, heller inte det enklaste i dom oröjda skogarna. & så ska ju ryggsäcken bäras med...den hade till och med ett uppdragbart ryggstöd, men insåg ganska omgående att det var överkurs., så det åkte puts väck! Alldeles nog med ammunitionen, mackor,välfylld kaffetermos, drickor, vatten, vattenskål till hunden, korv, ägg, salt, kniv, plasthandskar, hundkoppel osv att bära omkring på över ibland mycket blöta myrar så stegen typ suger fast..men vet ni vad!? Jag gör det gladeligen! För det är så jäkla skoj & spännande!Tyvärr har jag eller lillebror(han är lillebror men många tar mig för lillasystern, han är 10,5 månader yngre mig -där gick det undan må jag säga!;)) inte än kommit till så pass bra läge att vi kunnat panga..men men, vi hinner nog med det än..jakten pågår ju nästan fram till 1:a advent! :)Har dock hunnit med allt annat som hör till förutom skottet..urtagning, eller ja passning & sotning som det heter "på riktigt".. har lärt mig flå..varit ambulerande älghämtningspatrull med fyrhjuling över stubbar, stenar & BLÖTA myrar..en väldig kontrast till det "vanliga livet" kan jag säga! :) Omväxling förnöjer! :)
Men framförallt så är det ett så bra & glatt jaktgäng! En fantastisk gemenskap! :)En helg är älgjaktsfri under hösten..& då är 2 partaj inbokade! under 2 kvällar med en avstånd på 13 mil +en hockeymatch som jag hade tänkt hinna se..Luleå hemma mot frölunda :) Tror det blir bussen mot Luleå på lördagen;) Undrar när jag får en sovmorgon nästa gång i mitt liv? Ni ska veta att när klockan plingat 03.45 har jag inte snoozat en endaste gång! Skulle nästan kunna ta jobb som brandman!(kvinna):)

Ha det bäst alla!
Kramar Camilla

8 kommentarer:

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla sa...

Vad fint du har på hyllorna!

Lycka till med jakten :-)
Så gott med älgkött. Har inte ätit det sedan jag var i Sverige i dec 2003 - då fick jag det två ggr på samma vecka!! Mums.

Kram från Australien♥

Vitt hus med svarta knutar sa...

Du gillar verkligen det där livet, det hörs. Jag undrar vad jag håller på med för här snoozas det flera gånger varje morgon, har nog valt fel aktiviteter=)

Ha det så härligt och njut av frisk luft, skog och mark! Men du kan väl spara Hälge, jag gillar att läsa serierna om honom;-)

Kram,
Regina

Kraxpelax sa...

Självmål

Ordgaller

Gäst hos väderleken

Angelica och Stefan sa...

Vilken härlig blogg! Mycket fint att titta på :)

Anonym sa...

Good day!

Nowadays getting a good job is not an easy task.
I've been looking for a new job and i found a very good [url=http://www.headhunterfinder.com]Headhunters [/url] directory.
Thanks to them i found a specialized headhunter and i got a new job.
Hope you find a nice job too!

http://limbergivitavillan.blogspot.com/ sa...

Vilka fina bilder du bjuder på i din blogg, här kommer jag att kika in mera =)

Kramar Ulrika

Syster och Jag sa...

Hej och tack för en inspirerane blogg!
Fina bilder var det oxå:)
Kika gärna in på min och systers lantliga blogg!
systerochjag@blogspot.com
Hade gott! Mvh Sandra

Anonym sa...

Hej Camilla :)
Hittade din blogg via Facebook.
Men gu vad fint du har det!!! waow, riktigt duktig är du!
Roligt att du har vågat satsa på en butik i stan :) Så nu vet jag att nästa gång jag stannar till i kalix så kommer jag förbi och säger hej till dig.
Ha en riktigt fin födelsedag!
Stor Kram
Tösen